Octavia 1.9 TDI 110PS - chcę kupić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukbab
    Classic
    • 2009
    • 5

nie opisałeś jakie masz objawy, przestają działać, czy po wyłaczeniu słychać ich pracę?

Tu powinieneś coś znaleźć

• pete2
    Drive
    • 2007
    • 82

Witam wszystkich, mam nadzieję, że temat wątku się zgadza. Tak jak w temacie, zastanawiam się nad kupnem Octavii 1,9 TDI 110 PS z 2000r kombi. Auto ma nalatane 201 tys km. Sprzedaje je znajomy więc znam przeszłość, bezwypadkowa, wymieniane wszystko na czas. Jedyny problem to jakieś zgrzyty z komputerem. Robi coś takiego, że czasami odłącza turbinę i auto jeździ jak moje stare vento 1,9 D. Czy po naprawie/wymianie komputera będę miał jakieś problemy z tym autkiem?

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

To nie jest wina komputera tylko sprezarki lub jej osprzetu.

Wpisz w forumową szukajkę słowo notlauf i wszystkiego sie dowiesz.

Auto trzeba diagnozowac i naprawic.
      TDI 205PS

Komentarz

• b-bar01
        Elegance
        • 2007
        • 985
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez MiKruS
        To nie jest wina komputera tylko sprezarki lub jej osprzetu.
        w szukajce wpisz także "spadek mocy" lub "utrata mocy"
        jedź na diagnostykę, najlepiej do jakiegoś warsztatu specjalizującego się w TDI, byle nie do ASO bo ci będą chcieli wymienić pół auta.
        typowe przyczyny to przycinający się zawór N75 lub zapieczone kierownice w turbinie.
        pzdr.
        *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• łosiek
          Drive
          • 2007
          • 56

Jeśli mówisz silniku AHF to masz zapewnie to samo co ja Z rekonesanu jaki zrobiłem to wstepnie zapieczone kierownice spalin i jest kwestia rozłożenia turbo na czynniki pierwsze, przeczyszczenia i złożenia z powrotem. Będę w przyszłym tygodniu robił rorząd to od razu poprosze kolesia żeby mi to sprawdził to będę wiedział na 100%. Akurat gość siedzi w tdi, więc powinienem mieć rzetelną informację w czym jest problem.
          Po zakończeniu operacji wrzucę info jak tam poszło i w czym akurat był problem.

Komentarz

Pracuję...